Αρχική Σελίδα

Καλώς ήρθατε στην ιστοσελίδα του Εργαστηρίου Τεχνικής Γεωλογίας - Υδρογεωλογίας το οποίο αποτελεί θεσμοθετημένο Εργαστήριο του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου του Tομέα  Γεωλογικών Επιστημών της Σχολής Μηχανικών Μεταλλείων – Μεταλλουργών του Ε.Μ.Π.Ιδρύθηκε το 2001 μετά από διαχωρισμό του Εργαστηρίου Εφαρμοσμένης Γεωλογίας σε Εργαστήριο Γεωλογίας και Εργαστήριο Τεχν. Γεωλογίας – Υδρογεωλογίας,  σύμφωνα με την ιδρυτική πράξη ΠΔ 78/2001 (ΦΕΚ τΑ΄66/6-4-2001).


Το Επιστημονικό πεδίο δράσης του Εργαστηρίου σχετίζεται με την εφαρμογή της Γεωλογικής, Τεχνικογεωλογικής, Γεωτεχνικής και Υδρογεωλογικής γνώσης στη μελέτη, κατασκευή και λειτουργία των Μεταλλευτικών και λοιπών Τεχνικών Έργων, καθώς και εφαρμογές που άπτονται στην Περιβαλλοντική Γεωλογία.


Στον ιστότοπο αυτό θα βρείτε πληροφορίες για τις διδακτικές και ερευνητικές δραστηριότητες του Εργαστηρίου, τον υλικοτεχνικό και εργαστηριακό εξοπλισμό του, τα ερευνητικά προγράμματα που έχουν υλοποιηθεί, καθώς και το επιστημονικό έργο του προσωπικού του.


Επίσης θα βρείτε πληροφοριακό υλικό και ανακοινώσεις για τα μαθήματα αρμοδιότητας του Εργαστηρίου, καθώς και ενδιαφέρουσες πληροφορίες και ειδήσεις σχετικές με την Τεχνική Γεωλογία και την Υδρογεωλογία.Ανακοινώσεις


18/01/2017

Ενημερώνονται οι φοιτητές του 8ου Εξαμήνου που έχουν δηλώσει συμμετοχή ότι την Δευτέρα 29/5/2017, στο πλαίσιο του μαθήματος ΄΄Τεχνική Γεωλογία ΙΙ΄΄, της κατεύθυνσης Γεωτεχνολογίας, θα  πραγματοποιηθεί η προγραμματισμένη επίσκεψη στο Υδρευτικό Φράγμα του Μαραθώνα καθώς και στο Αντιπλημμυρικό Φράγμα της Ραμπεντώσα (ΒΑ/κή Πεντέλη). Αν υπάρξει χρόνος μπορεί να πραγματοποιηθεί επίσκεψη και στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Μαραθώνα. 

H αναχώρηση του λεωφορείου θα γίνει στις 8:00 π.μ. μπροστά από τις Αίθουσες διδασκαλίας ΣΕΜΦΕ (στο παλαιό περίπτερο). 

Επισημαίνεται ότι θα πρέπει να δίνετε προσοχή στην ασφάλειά σας σε κάθε  φάση της εκδρομής. Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι με τη συμμετοχή σας στην εκδρομή έχετε οι ίδιοι αποδεχθεί την ευθύνη για την τήρηση των κανόνων ασφάλειας και όχι το ΕΜΠ ή οι υπεύθυνοι καθηγητές της εκδρομής.  

Δείτε τη σχετική ανάρτηση (...περισσότερα).

Ο Διδάσκοντας,

Kωνσταντίνος Λουπασάκης, 

Επικ.Καθηγητής.
Σχεδιασμός και ανάπτυξη ιστοσελίδας: Π.Τσαγγαράτος 

Έρευνα

Σας αρέσει το site μας?
 

who's online

We have 13 guests online

Statistics

Content View Hits : 69937

RSS Σχολής